Mustarinda-talo

Mustarinda-talo on Paljakan luonnonpuiston laidalla Kainuun toiseksi korkeimman vaaran laella. Ympärillä avautuvat ainutlaatuiset vanhan metsän alueet. Mikroilmastonsa ansiosta Paljakan vaaraketju on Suomen lumisimpia paikkoja. 

Mustarindan tilat on remontoitu ja varusteltu vuoden 2009 aikana kurssi-, majoitus- ja residenssitoimintaan soveltuviksi. Jos haluat järjestää Mustarinda-talolla tapahtumia tai seminaareja, ota yhteys sähköpostilla info (at) mustarinda.fi. Taiteilijarasidenssistä lisätietoja täältä.

Majoituspaikkoja on yhteensä 18 ja seminaaritilat on mitoitettu 40 henkilölle. Olemme pyrkineet toimivuuteen ja tunnelmallisuuteen rakennuksen alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Sisustus on toteutettu pääosin 1950-luvun kalustein ja tekstiilein.

Rakennuksessa on kahdeksan kahden hengen makuuhuonetta, joista osaan mahtuu lisävuode. Yhteisiä tiloja ovat ruokasali, olohuone,  saunaosasto, kylpyhuone/inva-wc, kaksi vieras-wc:tä, lisäksi kahdessa majoitushuoneessa on omat wc:t. Vieraiden käytössä on tarvittaessa myös noin 50m2 ateljee-/seminaaritila ja av-laitteet. Piha-alueella on puulämmitteinen sauna sekä hirsikota.

Mustarindaan kootaan lisäksi taiteen ja ekologian aihealueita taustoittavaa kirjastoa, jossa on myös elokuvia ja musiikkia. Emme kuitenkaan halua tarjota valmiiksi pureskeltua sisältöä vaan toivomme jokaisen vieraan luovan vapaasti oman suhteensa ympäristöön.

Mustarindan maisemallisia ja etymologisia sukulaisia ovat englanninkielisten maiden lukuisat Black Mountains -kukkulat sekä Saksan Schwarzwald. Mustarinda-seuran eräänä esikuvana toimiikin Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa 1940-50-luvuilla vaikuttanut Black Mountain College -taiteilijayhteisö. Schwarzwaldissa Martin Heidegger kirjoitti ison osan filosofisesta tuotannostaan. 

Aina toisinaan taiteilijat, tutkijat ja ajattelijat ovat kokeneet tarvetta lähteä hetkeksi tai pitemmäksikin aikaa pois metropoleista sopivaan luonnonympäristöön. Black Mountain Collegen ja Heideggerin tapauksessa tällä vetäytymisellä on ollut merkittävä vaikutus taiteen ja filosofian kehitykseen.

Kainuun metsäisillä tummilla vaaroilla on helppo vaalia ajattelun rauhaa ja keskittyneisyyttä. Haluamme luoda Mustarindaan kiinnostavan ja toimivan työympäristön sekä kohtaamispaikan, jossa ajatuksia ja tuntemuksia voi jakaa innostavassa ilmapiirissä.

OlohuoneOlohuone

 

ulkosaunaulkosaunamhmh